Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

Κλαμπ Σάντουιτς - από το βιβλίο "Μια γιορτή για τα παιδιά" της Αλεξίας Αλεξιάδου


Συστατικά
  • 4 φέτες ντομάτας
  • μερικά μικρά τρυφερά φύλλα μαρουλιού
  • 8 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα καπνιστή ή 400 γρ. κοτόπουλο βρασμένο
  • 4 τετράγωνες φέτες μαλακιά κεφαλογραβιέρα ή τσένταρ
  • αλάτι, πιπέρι
  • 400 γρ. μπέικον
  • 4 αυγά σφιχτά βρασμένα σε φετάκια
  • 12 φέτες ψωμί τοστ
  • 1 κούπα μαγιονέζα
  • πατατάκια για συνοδευτικό


Οδηγίες

1. Ψήστε το μπέικον στο γκριλ. Φρυγανίστε τις φέτες ψωμιού κι αλείψτε τες με τη μαγιονέζα. Βάλτε επάνω σε δυο φέτες ψωμιού το τυρί, μερικές φετούλες αυγό και το ζαμπόν ή το κοτόπουλο. Καλύψτε με δύο νέες φέτες ψωμιού, επίσης αλειμμένες με μαγιονέζα και μοιράστε επάνω το μπέικον, τη ντομάτα και το μαρούλι. Καλύψτε με τις δύο τελευταίες φέτες ψωμιού.
2. Τοποθετήστε οδοντογλυφίδες στις τέσσερις γωνίες των σάντουιτς, μπήγοντάς τες βαθιά, κόψτε τα σταυρωτά στα τέσσερα με κοφτερό μαχαίρι και σερβίρετέ τα με πατατάκια.

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

Παιδικό πρωινό : Αβγόφετες με μέλι και κανέλα!



Υλικά
4 φέτες ψωμί του τοστ
1 αβγό χτυπημένο σε μπολ με
2 κουταλιές γάλα φρέσκο και
1/2 κ.γ. ζάχαρη
Λίγη κανέλα

Παρασκευή
Χτυπάτε στο μπολ το γάλα με το αβγό και τη ζάχαρη.
Βουτάτε τις φέτες του τοστ μέσα να ρουφήξουν και τις ψήνετε (μπορείτε να τις τηγανίσετε χωρίς λαδι σε αντικολλητικό τηγάνι για πιο υγιεινά).
Μόλις γίνουν ρίχνετε λίγο μέλι και κανέλα από πάνω.

Γιαούρτι με Φαρίν Λακτέ



Υλικά
Γιαούρτι
Φαρίν λακτέ
λίγο νεράκι

Παρασκευή
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την Φαρίν Λακτέ προσθέτοντας και λίγο νεράκι.

Γίνεται κάπως σαν παγωτό.

Ιδανικό για τα μωράκια που δεν τρώνε το γιαούρτι!

Παγωτό για παιδιά!


Υλικά
1 κουτί φυτική σαντιγί
3 ασπράδια αβγών
1 βανίλια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα


Παρασκευή
Χτυπάτε σε ένα μπολ τα ασπράδια, προσθέτοντας τη σαντιγί. Προσθέτετε το γάλα και τη βανίλια. Μόλις γίνει αφράτο το μείγμα, το βάζετε στην κατάψυξη.
Σε μεταλλικό μπολ παγώνει ομοιόμορφα.
Παίζετε με τις γεύσεις προσθέτοντας κομματάκια φρούτων, ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτα, κακάο στο χτύπημα για να γίνει το παγωτό σας σοκολάτα, κορν φλέικς και ότι άλλο βάζει ο νους σας!

Επίσης μπορείτε (αφού έχει μείνει στην κατάψυξη κανά 2 ώρες) να "στρώσετε" πτι μπερ σε ένα σκεύος να βάλετε το παγωτό και από πάνω ακόμη μια στρώση μπισκότα.
Καλή επιτυχία!

Φρέσκα φασολάκια με κοτόπουλο (μπούτι φιλέτο) και σάλτσα ντομάτας!



Υλικά
1 κιλό φρέσκα καθαρισμένα φασολάκια πράσινα (με κίτρινα είναι πιο νόστιμο, αλλά αν δεν έχεις "μπάρμπα στην Τορώνη" δεν τα πολυτρώς χεχε!)
4 ντομάτες για σάλτσα μέτριες
700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο μπούτι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 μέτριες πατάτες κομμένες στα 3
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Παρασκευή
Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο και αφού έχουμε βάλει λίγο λαδάκι να κάψει σε χαμηλή κατσαρόλα, τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Εγώ μόλις τα βάλω στο λάδι, χαμηλώνω το μάτι για να σιγοψηθούν. Τα αναποδογυρίζω συχνά μέχρι να γίνουν. Σε μέτρια φωτιά εμένα μου παίρνει 25 λεπτά να γίνουν.
Ανεβάζω το μάτι σε δυνατή φωτιά και ρίχνω το τριμμένο κρεμμύδι και σοτάρω τα κρεμμύδια ανακατεύοντας 2-3 λεπτά.
Προσθέτω τον μαϊντανό και "σβήνω" με την σάλτσα από τις τριμμένες ντομάτες.
Ανακατεύω αφού έχω ρίξει την ζάχαρη και τις πατάτες.
Αφήνω να πάρει 2-3 βράσεις και ρίχνω τα φασολάκια. Σκεπάζω τελείως την κατσαρόλα για να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Μετά από 3-4 λεπτά χαμηλώνω πάλι σε μέτρια φωτιά, ανοίγω το καπάκι και ανακατεύω.
Αφήνω να βράσει με μισόκλειστο καπάκι σε μέτρια φωτιά περίπου 20 λεπτά.
Κλείνω το μάτι, ρίχνω αλάτι και λίγο λαδάκι ακόμη, ανακατεύω και καλή μας όρεξη!

Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Σπιτικά παξιμάδια! Για μωρά μου βγάζουν δοντάκια αλλά και μεγαλύτερα παιδιά!



Υλικά
1/2 ψωμί στρογγυλού σχήματος (καρβέλι) - βγαίνουν περίπου 20 παξιμάδια

Παρασκευή
Αφού έχετε βάλει τον φούρνο να προθερμαίνεται στους 140-160 βαθμούς, κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους ενός εκατοστού και αφαιρέστε την κόρα.
Μετά κόψτε τις φέτες σε λωρίδες πλάτους 2 εκ. ή στην μέση.

Βάλτε τα σε ταψί και ψήστε για 40-50 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.
Διατηρούνται 1 εβδομάδα σε αεροστεγές τάπερ.

Πουρές με 3 λαχανικά και τριμμένο τυρί!



Υλικά
1 μέτρια γλυκοπατάτα χωρίς φλούδα σε κυβάκια
3 μέτριες πατάτες χωρίς φλούδα σε κυβάκια
1/2 γογγύλι ή καρότο χωρίς φλούδα σε κυβάκια
1 μέτρια γλυκοπατάτα χωρίς φλούδα σε κυβάκια

Λίγο από το γάλα που πίνει το παιδί σας
1 κ.σ. ελαιόλαδο (ή 15 ml)
1/2 κούπα σκληρό τριμμένο τυρί (chendar κτλ)

Παρασκευή
Βράζουμε τις πατάτες με το γογγύλι μέχρι να μαλακώσουν καλά
Αφού στραγγίσουμε τα λαχανικά προσθέτουμε το γάλα και το λάδι.
Πολτοποιούμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές και λείο μίγμα.
Στο τέλος προσθέτουμε και το τυρί και ανακατεύουμε.