Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Γαρίδες σαγανάκι - Βορειοελλαδίτικη συνταγή


Υλικά
1 κιλό γαρίδες ολόκληρες ή καθαρισμένες (όπως προτιμάτε)
1 1/2 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
χυμό από 1 1/2 λεμόνι
μαιντανό
ρίγανη
πιπέρι
1 κουταλιά γεμάτη μουστάρδα
1 κουτί σάλτσα ντομάτα ή 3 ντομάτες φρέσκες αλεσμένες (αν το θέλουμε κόκκινο-κόκκινο ρίχνουμε την έτοιμη σάλτσα)
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
200 γρ. φέτα

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε ΟΛΑ τα παραπάνω εκτός τη φέτα.

Αφού βράσουν κανένα 20άλεπτο στη μεσαία ένταση του ματιού της κουζίνας σας, τρίβουμε και τη φέτα, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε ακόμη κανένα 5λεπτο.

Κανονικά θα πρέπει να σας έχει πήξει η σάλτσα, αλλά αν για οποιοδήποτε λόγο δεν έχει γίνει, ρίξτε και ανακατέψτε αμέσως 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

Καρμπονάρα η αυθεντική!



Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι νο 6 ή 7
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
350 γραμμάρια μπέικον ή όποιο αλλαντικό σας αρέσει
2 αυγά
παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια αλ-τέντε σε αλατισμένο νερό
Σοτάρουμε στο βούτυρο το ψιλοκομμένο μπέικον μέχρι να ροδίσει αλλά όχι να ξεροψηθεί
Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά

Στραγγίζουμε τα μακαρόνια (εγώ αφήνω και λίγο ζουμί μέσα, δεν τα στραγγίζω τελείως)
Ρίχνουμε το σοταρισμένο μπέικον και ανακατεύουμε
Ρίχνουμε αργά τα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα και προσθέτουμε παρμεζάνα
Βάζουμε πιπέρι και αφού σερβίρουμε στο πιάτο ρίχνουμε και 1-2 πρέζες ρίγανη από πάνω και συμπληρώνουμε με όση παρμεζάνα θέλουμε!!

Σημείωση : Τα αυγά τα ρίχνουμε ωμά και "ψήνονται" με την θερμοκρασία των σπαγγέτι. Δεν μυρίζουν καθόλου!

Καλή όρεξη!!