Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Μαρμελάδα Δαμάσκηνο



Υλικά
2 κιλά δαμάσκηνα κουκουτσούχα
1 1/2 κούπα νερό
800 γραμ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα και τα κόβουμε στην μέση, ενώ ταυτόχρονα αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Μερικά κουκούτσια τα κρατάμε γιατί δίνουν στην μαρμελάδα ωραίο άρωμα.

Βράζουμε για 40 λεπτά τα δαμάσκηνα και τα κουκούτσια που κρατήσαμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και περιμένουμε λίγο να κρυώσει. Παίρνουμε ένα ανοξείδωτο σουρωτήρι και "περνάμε" από εκεί όλη την μαρμελάδα.

Στο τέλος πρέπει να μείνουν μόνο οι φλούδες και τα κουκούτσια.

Τέλος ρίχνουμε την ζάχαρη και βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, για 15 λεπτά.

Μπισκότα σπιτικά με μαρμελάδα....ΙΔΑΝΙΚΑ για παιδιά!


Υλικά
1 φλυτζάνι ζάχαρη μαύρη
2 φλυτζάνια βούτυρο
3 φλιτζάνια αλεύρι (ολικής)
1 αυγό
2 βανίλιες
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα πορτοκαλιού με μαρμελάδα βερίκοκο, ή
ξύσμα πορτοκαλιού με μαρμελάδα φρούτα του δάσους

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και μετά το πλάθουμε με κρύο βούτυρο.

Προσθέτουμε το αυγό, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα που έχουμε διαλέξει.

Ίσως πάρει λίγο περισσότερο αλεύρι, η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή χωρίς να κολλάει.

Πλάθουμε στρογγυλά μπισκότα και με ένα κουταλάκι κάνουμε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο, όπου βάζουμε την μαρμελάδα.

Τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15 λεπτά (μέχρι να γίνουν χρυσόξανθα)

Τεμάχια περίπου 15- 20.