Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Μαγιονέζα Σπιτική χωρίς αβγά



Υλικά
1/2 φλ. τσ. γάλα εβαπορέ
1 φλ.τσ. λάδι (σπορέλαιο κατά προτίμηση αλλά και με ελαιόλαδο βγαίνει εξίσου καλή
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. ξύδι
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι

Παρασκευή
Χτυπάτε στο multi (ναι καλά βλέπετε, στο multi) όλα τα παραπάνω υλικά (κρατάτε μόνο την μισή ποσότητα λαδιού) για λιγότερο από 1 λεπτό.

Μετά ανοίγετε και βάζετε και το υπόλοιπο λάδι και χτυπάτε πάλι για 1 λεπτό.

Αν δεν την θέλετε τόσο κίτρινη στο χρώμα, προσθέστε 1 κ.γ. νερό και ανακατέψτε πάλι