Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

Μπισκότα σπιτικά με μαρμελάδα....ΙΔΑΝΙΚΑ για παιδιά!


Υλικά
1 φλυτζάνι ζάχαρη μαύρη
2 φλυτζάνια βούτυρο
3 φλιτζάνια αλεύρι (ολικής)
1 αυγό
2 βανίλιες
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα πορτοκαλιού με μαρμελάδα βερίκοκο, ή
ξύσμα πορτοκαλιού με μαρμελάδα φρούτα του δάσους

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και μετά το πλάθουμε με κρύο βούτυρο.

Προσθέτουμε το αυγό, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα που έχουμε διαλέξει.

Ίσως πάρει λίγο περισσότερο αλεύρι, η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή χωρίς να κολλάει.

Πλάθουμε στρογγυλά μπισκότα και με ένα κουταλάκι κάνουμε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο, όπου βάζουμε την μαρμελάδα.

Τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15 λεπτά (μέχρι να γίνουν χρυσόξανθα)

Τεμάχια περίπου 15- 20.