Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Μαρμελάδα Δαμάσκηνο



Υλικά
2 κιλά δαμάσκηνα κουκουτσούχα
1 1/2 κούπα νερό
800 γραμ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα και τα κόβουμε στην μέση, ενώ ταυτόχρονα αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Μερικά κουκούτσια τα κρατάμε γιατί δίνουν στην μαρμελάδα ωραίο άρωμα.

Βράζουμε για 40 λεπτά τα δαμάσκηνα και τα κουκούτσια που κρατήσαμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και περιμένουμε λίγο να κρυώσει. Παίρνουμε ένα ανοξείδωτο σουρωτήρι και "περνάμε" από εκεί όλη την μαρμελάδα.

Στο τέλος πρέπει να μείνουν μόνο οι φλούδες και τα κουκούτσια.

Τέλος ρίχνουμε την ζάχαρη και βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, για 15 λεπτά.