Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Αφράτο κέικ - Συνταγή Jamie Oliver





"Υλικά:

170γρ βούτυρο

170γρ μαύρη ζάχαρη

6 κουταλιές της σουπας λευκή ζάχαρη

1 ώριμη μπανάνα

4 κρόκοι

4 ασπράδια

6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές της σούπας τρούφα σοκολάτα

1 πρέζα αλάτι

340γρ αλεύρι

2 κουταλάκια μπέικιν

3 φακελάκια γλάσο σοκολάτας Γιώτη

1 φακελάκι τριμμένο μπισκότο Γιώτη



Παρασκευή:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη. Προσθέτουμε 1 ώριμη μπανάνα που πρώτα την έχουμε λιώσει στο μπλέντερ. Από εδώ και κάτω δεν ξαναχρησιμοποιούμε το μίξερ, ανακατεύουμε με τη σπάτουλα και ρίχνουμε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι.

Αναμιγνύουμε το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινίζοντας. Ανακατεύουμε με σπάτουλα δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα μόνο. Μόλις προσθέσουμε όλο το αλεύρι σιγά σιγά κοσκινίζοντας, χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μαρέγκα με τη λευκή ζάχαρη. Προσθέτουμε στο μίγμα μας τη μαρέγκα και την τρούφα και ανακατεύουμε πάλι δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα και κατά πάνω για να πάρει αέρα και να φουσκώσει.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε λίγο αλεύρι πάνω στο βούτυρο. Ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε στους 160 για 45 λεπτά (ο χρόνος εξαρτάται από το φούρνο και τσεκάρουμε αν έχει ψηθεί βάζοντας ή ένα ξυλάκι ή μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι. Αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο!)

Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από τη φόρμα και το τοποθετούμε σε μια σχάρα για να μην "κάτσει". Ζεσταίνουμε στα μικροκύματα ή σε ζεστό νερό το κλειστό σακουλάκι με τη σοκολάτα και το ρίχνουμε στο γλυκό. Στη συνέχεια γαρνίρουμε με όσο τριμμένο μπισκότο θέλουμε! "


Καλή επιτυχία!!