Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Αφράτα χοιρινά μπιφτέκια, στον φούρνο με πατάτες!



Υλικά κιμά
1/2 κιλό χοιρινό κιμά από μπούτι-μία φορά περασμένο στη μηχανή
1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι
1/2 νεροπότηρο γάλα φρέσκο
1 αυγό
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1/2 νεροπότηρο τριμμένη φρυγανιά
1/2 ποτηράκι του κρασιού κρασί κόκκινο ξηρό
1/2 κ.σ. ρίγανη
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/2 κ.γ. πάπρικα (γλυκό πιπέρι)
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

Υλικά για πατάτες
1 κιλό πατάτες
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 φρέσκια τριμμένη ντομάτα
ελαιόλαδο

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά του κιμά και αφού ζυμώσουμε βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο ταψί...ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε με τα χέρια. Προσθέτουμε ελαιόλαδο.

Στρώνουμε τις πατάτες στο ταψί και από πάνω τοποθετούμε τα μπιφτέκια, αφού τα πλάσουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (αέρα) στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα!

Καλή όρεξη!!!

1 σχόλιο: