Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Γιαουρτλού κεμπάπ







ΥΛΙΚΑ

1kg ανάμικτο κιμά (συνήθως μοσχαρίσιο και αρνίσιο)
2 κρεμμύδια τριμμένα
Κύμινο, λίγο κανέλα, αλάτι, μαύρο & κόκκινο πιπέρι(γλυκό ή καυτερό), λίγο σουμάκ(εάν έχετε)
Μαϊντανό
σκόρδο
Ξυλάκια για σουβλάκια(εάν θέλετε)



Σάλτσα: 
4-5 ντομάτες ψιλοκομμένες
Λίγο κανέλα
2 κουταλιές βούτυρο ή ελαιόλαδο
σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη 

Σερβίρισμα: 
Πίτες για σουβλάκι, γιαούρτι στραγγιστό, σουμακ (μπαχαρικό)


Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά του κιμά… τα ζυμώνουμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους! 
Πλάθουμε μακρόστενα μπιφτέκια (κεμπάπ) και τα περνάμε στα καλαμάκια για σουβλάκια(αν θέλετε)και τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Για να φτιάξουμε την σάλτσα.. ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, την κανέλα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι , την ζάχαρη και τα αφήνουμε για δέκα λεπτά να βράσουν.
Σε ένα τηγανάκι ψήνουμε τις πίτες βάζοντας λίγο βούτυρο.



Σερβίρετε: Σε μια πιατέλα βάζουμε τις πίτες, από πάνω τα κεμπάπ, μετά τη σάλτσα και τέλος το γιαούρτι και εάν έχουμε ρίχνουμε από πάνω λίγο σουμάκ!