Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Φρέσκα φασολάκια με κοτόπουλο (μπούτι φιλέτο) και σάλτσα ντομάτας!



Υλικά
1 κιλό φρέσκα καθαρισμένα φασολάκια πράσινα (με κίτρινα είναι πιο νόστιμο, αλλά αν δεν έχεις "μπάρμπα στην Τορώνη" δεν τα πολυτρώς χεχε!)
4 ντομάτες για σάλτσα μέτριες
700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο μπούτι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 μέτριες πατάτες κομμένες στα 3
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Παρασκευή
Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο και αφού έχουμε βάλει λίγο λαδάκι να κάψει σε χαμηλή κατσαρόλα, τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Εγώ μόλις τα βάλω στο λάδι, χαμηλώνω το μάτι για να σιγοψηθούν. Τα αναποδογυρίζω συχνά μέχρι να γίνουν. Σε μέτρια φωτιά εμένα μου παίρνει 25 λεπτά να γίνουν.
Ανεβάζω το μάτι σε δυνατή φωτιά και ρίχνω το τριμμένο κρεμμύδι και σοτάρω τα κρεμμύδια ανακατεύοντας 2-3 λεπτά.
Προσθέτω τον μαϊντανό και "σβήνω" με την σάλτσα από τις τριμμένες ντομάτες.
Ανακατεύω αφού έχω ρίξει την ζάχαρη και τις πατάτες.
Αφήνω να πάρει 2-3 βράσεις και ρίχνω τα φασολάκια. Σκεπάζω τελείως την κατσαρόλα για να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Μετά από 3-4 λεπτά χαμηλώνω πάλι σε μέτρια φωτιά, ανοίγω το καπάκι και ανακατεύω.
Αφήνω να βράσει με μισόκλειστο καπάκι σε μέτρια φωτιά περίπου 20 λεπτά.
Κλείνω το μάτι, ρίχνω αλάτι και λίγο λαδάκι ακόμη, ανακατεύω και καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου