Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ψαρόσουπα








Συστατικά

700 γρ. περίπου ψάρι για βράσιμο (κοκκινόψαρο, μπακαλιάρος, πεσκανδρίτσα,χριστόψαρο κλπ)
3 πατάτες
2 καρότα
2 κλωνάρια σέλινο
1 κρεμμύδι
ρύζι σουπέ
αλάτι

Αυγολέμονο:
2 αυγά
1 1/2 λεμόνι

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας. Τα βάζουμε στο αλατισμένο νερό να βράσουν.

Μόλις μαλακώσουν τα βγάζουμε από το νερό και βάζουμε το ψάρι μας. 


Μπορούμε το ψάρι να το βάλουμε σε ένα τούλι μέσα για να μην πάνε στη σούπα μας λέπια, κόκκαλα κλπ. Αλλά και αν δεν έχουμε τούλι απλώς μόλις βγάλουμε τα ψάρια μας θα τη σουρώσουμε για να είμαστε σίγουροι. Αφήνουμε το ψάρι να βράσει για 15 λεπτά περίπου (θέλει λίγο).


Βγάζουμε και το ψάρι (αν δεν το είχαμε σε τούλι, τη σουρώνουμε κιόλας) και βάζουμε το ρύζι να βράσει.

Όταν γίνει και το ρύζι, αυγοκόβουμε τη σούπα.


Δηλαδή χτυπάμε καλά τα αυγά μας (πρώτα τα ασπράδια και μετά βάζουμε και τους κρόκους) σε ένα μεγαλούτσικο μπολ, προσθέτουμε το λεμόνι και προσθέτουμε σιγά σιγά τη σούπα, ώστε το μείγμα να πάρει τη σωστή θερμοκρασία, χωρίς να ψηθούν τα αυγά μας και κάνουν κομματάκια. 


Όταν έχει γίνει αρκετά ζεστό, αρχίζουμε να το προσθέτουμε στη σούπα μας ανακετεύοντας συνεχώς.


Βάζουμε σε βαθιά πιάτα τη σούπα, με λίγα λαχανικά και λίγο καθαρισμένο ψάρι μεσα (ή αφήνουμε τους άλλους να προσθέσουν ό,τι θέλουν).



Μιαμ μιαμμμμμμ


Καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου