Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Φασολάδα η Ελληνική


Υλικά
-1/2 κιλό φασόλια μέτρια
-4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-1 φλιτζάνι λάδι
-5 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
-πιπεριές πολύχρωμες ή 1 μικρή πιπερίτσα καυτερή(προαιρετικά και τα 2)
-σέλινο ψιλοκομμένο
-αλάτι,πιπέρι
Προετοιμασία
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα φασόλια στο νερό να μουσκέψουν ή τα σιγοβράζουμε για 2 ώρες αν έχουμε ξεχάσει να τα βάλουμε να μουλιάσουν.
Την επόμενη μέρα,βράζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα μισογεμάτη νερό μέχρι να μισοβράσουν και τα σουρώνουμε κρατώντας το ζωμό.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και τα καρότα και προσθέτουμε τα φασόλια.
Ρίχνουμε την ντομάτα,το σέλινο,την πιπερίτσα, αλάτι,πιπέρι και 5-6 ποτήρια από το ζωμό.
Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσουν καλά τα φασόλια. 
Για να είναι τα φασόλια χυλωμένα εάν θέλετε μπορείτε να το αφήσετε παραπάνω προσθέτοντας λίγο ΚΡΥΟ νερό ακόμα.
Απαραίτητα συνοδεύουμε με φέτα....ή αντζούγιες...ή λακέρδα...ή ρέγκα....ή λουκάνικο χωριάτικο ή συνδυάστε κάτι απ όλα αυτά!
Και προς Θεού......μην ξεχάσετε το ΨΩΜΙ!!!

Καλή επιτυχία!!!