Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικο Μενού #2 : Κουραμπιέδες



Υλικά:
  • 1200 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • 150 γραμ. αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα,  και καβουρδισμένα)
  • 1 φλυτζ. καφέ ζάχαρη άχνη
  • 3 κρόκοι αβγών
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα διαλυμένη σε 1 φλυτζανάκι καφέ πορτοκάλι
  • 1 φλυτζανάκι καφέ κονιάκ (προαιρετικό)
  • 2 ½ κιλά (περίπου) αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση:
  • Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη ώσπου να ασπρίσει.
  • Στη συνέχεια, ρίχνετε τους κρόκους αβγών, το πορτοκάλι με τη σόδα, το κονιάκ και τα αμύγδαλα.
  • Προσθέτετε 2 κιλά αλεύρι (αν χρειαστεί και περισσότερο μέχρι να γίνει μαλακιά η ζύμη) και ζυμώνετε πολύ καλά.
  • Πλάθετε τους κουραμπιέδες και τους τοποθετείτε σε ένα ταψί. Ψήνετε στο φούρνο στους 200C για 25 λεπτά.
  • Όταν τους βγάλετε ζεστούς όπως είναι, ρίχνετε με το σουρωτήρι τη ζάχαρη άχνη για να κολλήσει πάνω τους. Αφού κρυώσουν, προσθέτετε κι άλλη ζάχαρη άχνη.