Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

Καρμπονάρα η αυθεντική!



Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι νο 6 ή 7
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
350 γραμμάρια μπέικον ή όποιο αλλαντικό σας αρέσει
2 αυγά
παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια αλ-τέντε σε αλατισμένο νερό
Σοτάρουμε στο βούτυρο το ψιλοκομμένο μπέικον μέχρι να ροδίσει αλλά όχι να ξεροψηθεί
Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά

Στραγγίζουμε τα μακαρόνια (εγώ αφήνω και λίγο ζουμί μέσα, δεν τα στραγγίζω τελείως)
Ρίχνουμε το σοταρισμένο μπέικον και ανακατεύουμε
Ρίχνουμε αργά τα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα και προσθέτουμε παρμεζάνα
Βάζουμε πιπέρι και αφού σερβίρουμε στο πιάτο ρίχνουμε και 1-2 πρέζες ρίγανη από πάνω και συμπληρώνουμε με όση παρμεζάνα θέλουμε!!

Σημείωση : Τα αυγά τα ρίχνουμε ωμά και "ψήνονται" με την θερμοκρασία των σπαγγέτι. Δεν μυρίζουν καθόλου!

Καλή όρεξη!!