Υλικά
500 γραμ. φασόλια ξερά
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2-3 καρότα κομμένα ροδέλες
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
1/2 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1/2 ποτήρι λάδι
λίγη πάπρικα γλυκιά ή προτιμητέο καυτερή
500 γραμ. φασόλια ξερά
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2-3 καρότα κομμένα ροδέλες
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
1/2 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1/2 ποτήρι λάδι
λίγη πάπρικα γλυκιά ή προτιμητέο καυτερή
1 λουκάνικο κομμένο ροδέλες ή μπέικον (προαιρετικά)
αλάτι – πιπέρι
μπούκοβο (προαιρετικά)
Παρασκευή
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ήδη μουλιασμένα φασόλια μαζί με νερό (περίπου 1 λίτρο) να βράσουν.Όταν έχουν βράσει αρκετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τ’ αφήνουμε να βράσουν πολύ καλά και να χυλώσουν.Καμιά φορά τα φασόλια μπορεί να μην σας χυλώνουν. Τότε βάλτε μέσα μια πατάτα καθαρισμένη και κομμένη στα 4.
Συνοδεύεται άριστα με φέτα σαγανάκι ή "μπουγιουρντί"
μμμμμμμ...πάντα υπέροχη και καλοδεχούμενη ! Τέλεια σούπα....
ΑπάντησηΔιαγραφήΤον τελευταίο χρόνο έμαθα να την τρώω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι την θέλω κάθε βδομάδα!!!