Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Λουκουμάδες




Υλικά
2 κούπες/μεζούρες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1-2 βανίλες
Νερό όσο χρειαστεί για να γίνει ένας σφιχτός χυλός (πιο παχύρευστο από το μέλι)

Παρασκευή
Χτυπάμε με σύρμα ή στο μίξερ όλα τα παραπάνω και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί ο χυλός.
Κατόπιν με το ένα χέρι μέσα στον χυλό κάνουμε "χουφτίτσα" και με ένα κουτάλι της σούπας (το οποίο βουτάμε στο νερό κάθε φορά) "μαζεύουμε" τον χυλό που βγαίνει ανάμεσα από τον αντίχειρα και τον δείκτη και το ρίχνουμε σε καυτό-καυτό λάδι.

Μόλις χρυσίσουν, βγάζουμε τους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα (εγώ τους βάζω πάνω σε απορροφητικό χαρτί) και σερβίρουμε κατά προτίμηση με μέλι και κανέλα.