Υλικά:
- 1200 γραμ. βούτυρο γάλακτος
- 150 γραμ. αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα, και καβουρδισμένα)
- 1 φλυτζ. καφέ ζάχαρη άχνη
- 3 κρόκοι αβγών
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα διαλυμένη σε 1 φλυτζανάκι καφέ πορτοκάλι
- 1 φλυτζανάκι καφέ κονιάκ (προαιρετικό)
- 2 ½ κιλά (περίπου) αλεύρι μαλακό
- Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη ώσπου να ασπρίσει.
- Στη συνέχεια, ρίχνετε τους κρόκους αβγών, το πορτοκάλι με τη σόδα, το κονιάκ και τα αμύγδαλα.
- Προσθέτετε 2 κιλά αλεύρι (αν χρειαστεί και περισσότερο μέχρι να γίνει μαλακιά η ζύμη) και ζυμώνετε πολύ καλά.
- Πλάθετε τους κουραμπιέδες και τους τοποθετείτε σε ένα ταψί. Ψήνετε στο φούρνο στους 200C για 25 λεπτά.
- Όταν τους βγάλετε ζεστούς όπως είναι, ρίχνετε με το σουρωτήρι τη ζάχαρη άχνη για να κολλήσει πάνω τους. Αφού κρυώσουν, προσθέτετε κι άλλη ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου