Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

Κοκτέιλ Φράουλας, από την ροκ-μαμά Νικόλ!



Υλικά


1 μεζούρα ασπρο ρουμι (havana club)
1 μεζούρα Disaronno Amaretto
6 φραουλες (να ειναι αρκετα γινομένες)
1 μεζουρα κρέμα γάλακτος!
1-2 παγακια 
1 κουταλια ζάχαρη

τα βαζουμε στο μπλεντερ κ ετοιμοοοο!!!!!

προεραιτικα: ομπρελιτσα!!! xoxo 
1 μεζουρα ειναι περιπου 25 ml 

enjoy!!! :-)))))

Cupcakes, από την ροκ-μαμά Νικόλ!



Συστατικά για τα cupcakes:

120 γρ. μαργαρίνη σε κύβους
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ


Για το buttercream (γλάσο βουτύρου για διακόσμηση)


200 γρ. βούτυρο αγελαδινό, ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη άχνη, περασμένη απο κόσκινο
1 βανίλια


Προαιρετικά για τη διακόσμηση:


τρούφα χρωματιστή, smarties κ.τ.λ.
χρώματα ζαχαροπλαστικής

Οδηγίες


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα ή 200 χωρίς αέρα.


Σε ένα μίξερ αναμειγνύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα (προσοχή μην το παρακάνουμε)


Μέσα σε φόρμα υποδοχής για muffins βάζουμε χάρτινες θήκες για ατομικά κεκάκια και γεμίζουμε με το μείγμα κατα τα 2/3.


Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν μία χρυσαφένια απόχρωση και στη συνέχεια τα βγάζουμε απο το φούρνο και τα τοποθετούμε ένα-ένα σε σχάρα για να κρυώσουν.


Για να φτιάξουμε το buttercream χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. 



Αν θέλουμε παραπάνω απο ένα χρώμα, μοιράζουμε σε μπωλάκια και προσθέτουμε εκεί το χρώμα. 


Βάζουμε το μείγμα για 5 λεπτά στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί λίγο και στη συνέχεια το απλώνουμε πάνω στα κεκάκια που έχουνε κρυώσει, με ένα μαχαίρι για το βούτυρο ή με κορνέ ζαχαροπλαστικής.

Διακοσμούμε με την τρούφα και βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το βούτυρο.



Καλή επιτυχία!

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Συναγρίδα μαγιονέζα και κονσομέ, από την μαμά Ελίνα!



Υλικά


1 Συναγρίδα ή Σφυρίδα 1 1/2 κιλό περίπου

1 Μπακαλιάρο 1 1/2 κιλό περίπου

2 κρεμμύδια μέτρια

Λίγα μοσχοκάρφια (γαρύφαλλο)

2-3 καρότα

1 φύλλο δάφνης

1 φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί

Λίγο σέλινο

2-3 ποτήρια νερού μαγιονέζα

αλάτι

μαύρο πιπέρι σε κόκκους

Λίγο αγγουράκι τουρσί και μπόλικη κάπαρη (ψιλοκομμένα και εφόσον τα θέλουμε)

Για τη σουπα - κρέμα: 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 4-5 κουταλιές αλεύρι, 4 κρόκοι αβγών, Χυμός λεμονιών (όσο ξινό το προτιμάμε), κορν φλάουρ-κρουτόν.



Παρασκευή:

Καρφώνουμε τα γαρύφαλλα στα κρεμμύδια. Βάζουμε σε μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα με 4-5 λίτρα νερό τα αρωματικά χόρτα και προσθέτουμε το κρασί και το πιπέρι. Όταν βράσουν λίγο (5'), ρίχνουμε τα ψάρια για 15' περίπου, με ανοιχτό καπάκι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να μισοκρυώσει. Τότε βγάζουμε τα ψάρια σε πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Βγάζουμε και τα λαχανικά σε χωριστή πιατέλα. Σουρώνουμε το ζωμό από τα κόκκαλα σε κατσαρόλα για να φτιάξουμε τη σούπα. Όταν κρυώσει καλά το ψάρι, καθαρίζουμε καλά τα ψαχνά. Ανακατεύουμε με την μαγιονέζα, τα καρότα κομμένα σε κύβους, το αγγουράκι τουρσί και την κάπαρη. Αν θέλουμε αλατίζουμε και βάζουμε λευκό πιπέρι. Βάζουμε όλο το μείγμα σε μια φόρμα, το ξεφορμάρουμε και είναι έτοιμο να το φάμε. Καλύπτουμε την επιφάνεια αν θέλουμε με φετούλες αγγουριού.

Ζεσταίνουμε σε καθαρή και στεγνή κατσαρόλα 4 κουταλιές βούτυρο (φυτίνη), προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε συνεχώς να πάρει χρώμα ελαφρά. Ρίχνουμε το ζεστό ζωμό του ψαριού, ανακατεύουμε συνεχώς να γίνει λεία κρέμα αραιή και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με το χυμό λεμονιού προσθέτουμε σιγά σιγά 1-2 κουταλιές από το ζωμό ανακατεμένες με 2 κουταλιές κορν φλάουρ, χτυπάμε λίγο και αδειάζουμε το αβγολέμονο στη σούπα ανακατεύοντας ζωηρά. Την ξαναβάζουμε για λίγο στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς -χωρίς να πάρει βράση- και την αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο, ανακατεύουμε για λίγο και τη σερβίρουμε μαζί με κρουτόν.

Καλή επιτυχία! ;)

Κουλουράκια Με Πορτοκάλι, από την μαμά Έλενα!



Υλικά


1 κούπα ζάχαρη
1 μπέικιν
1 βιτάμ ή 1 ποτήρι λάδι( ότι έχετε αλλα να ξέρετε γίνονται βαριά με ελαιόλαδο)
3 αυγά
1/2 πορτοκάλι ή λεμόνι +ξύσμα
1 βανίλια
περίπου 3 κ 1/2 κούπες αλεύρι

Εκτέλεση

Τα αυγά : χτυπάτε πρώτα τον κρόκο και μετά το ασπράδι λίγο.
Ολα τα υπόλοιπα τα ρίχνεται μαζί εκτός απο το αλεύρι και τ ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε τα αυγά και τέλος σιγα σιγά το αλεύρι.
Όταν γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια είναι έτοιμα για πλάσιμο.

Τα ψήνω στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο!!!

Καλή επιτυχία άν και είναι δεδομένη είναι πανεύκολα!!!!!!!!!

Κουλουράκια Με Κανέλα, από την μαμά Βάσω!


Υλικά


1/2 κιλό αλεύρι
1 κ.γ. Σόδα
1 κ.γ. Μπέικιν
1 1/2 κ.γ. Κανέλα
1/4 κ.γ. Γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. Μοσχοκάρυδο

3/4 κούπας ζάχαρη
1 κούπα λάδι
1/4 της κούπας σόδα
1 κ.σ. Κονιάκ
1/4 της κούπας χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση

Ανακατεύετε τα 6 πρώτα υλικά όλα μαζί
Χτυπάτε στο μίξερ την ζάχαρη, το λάδι, τη σόδα, το κονιάκ και τον χυμό πορτοκάλι
Ενώνουμε τα 2 μίγματα ανακατεύοντας στην αρχή με ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνουμε!
Αν η ζύμη μας γίνει ρευστή, βάζουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να σφίξει!
Αφού ζυμώσουμε...πλάθουμε κουλουράκια μα τα 2 μας τα χεράκια!

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 15-20 λεπτά...αναλόγως τον φούρνο σας!

Καλή επιτυχία!