Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Κουλουράκια Με Κανέλα, από την μαμά Βάσω!


Υλικά


1/2 κιλό αλεύρι
1 κ.γ. Σόδα
1 κ.γ. Μπέικιν
1 1/2 κ.γ. Κανέλα
1/4 κ.γ. Γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. Μοσχοκάρυδο

3/4 κούπας ζάχαρη
1 κούπα λάδι
1/4 της κούπας σόδα
1 κ.σ. Κονιάκ
1/4 της κούπας χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση

Ανακατεύετε τα 6 πρώτα υλικά όλα μαζί
Χτυπάτε στο μίξερ την ζάχαρη, το λάδι, τη σόδα, το κονιάκ και τον χυμό πορτοκάλι
Ενώνουμε τα 2 μίγματα ανακατεύοντας στην αρχή με ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνουμε!
Αν η ζύμη μας γίνει ρευστή, βάζουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να σφίξει!
Αφού ζυμώσουμε...πλάθουμε κουλουράκια μα τα 2 μας τα χεράκια!

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 15-20 λεπτά...αναλόγως τον φούρνο σας!

Καλή επιτυχία!