Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Κουλουράκια Με Κανέλα



Υλικά


1/2 κιλό αλεύρι
1 κ.γ. Σόδα
1 κ.γ. Μπέικιν
1 1/2 κ.γ. Κανέλα
1/4 κ.γ. Γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. Μοσχοκάρυδο

3/4 κούπας ζάχαρη
1 κούπα λάδι
1/4 της κούπας σόδα
1 κ.σ. Κονιάκ
1/4 της κούπας χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα 6 πρώτα υλικά όλα μαζί

Χτυπάτε στο μίξερ την ζάχαρη, το λάδι, τη σόδα, το κονιάκ και τον χυμό πορτοκάλι.

Ενώνουμε τα 2 μίγματα ανακατεύοντας στην αρχή με ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνουμε!

Αν η ζύμη μας γίνει ρευστή, βάζουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να σφίξει!

Αφού ζυμώσουμε πλάθουμε τα κουλουράκια.

Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε από πάνω με ζάχαρη και κανέλα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 15-20 λεπτά αναλόγως τον φούρνο.