Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Λιχουδιές με αβγά βραστά : #1 Aβγοσαλάτα για μεγάλους και μικρούς


Πάντα περισσεύουν κόκκινα αβγά μετά τον εορτασμό του Πάσχα.
Βρήκα διάφορες συνταγές στο μαγειρικό μου αρχείο και θα σας μεταφέρω αυτές που εγώ έχω μαγειρέψει κατά καιρούς.



Υλικά (για 5-6 άτομα)
6 αβγά βρασμένα
2 κλωνάρια σέλερι κομμένο σε κύβους
1 φρέσκο κρεμμυδάκι και τα φύλλα του ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο σε τρίφτη
1/2 κ.γ. ζάχαρη (καστανή κατά προτίμηση)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσ. στραγγιστό γιαούρτι
1/4 φλ. τσ. μαγιονέζα
Λίγο ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή
Καθαρίζουμε τα αβγά, τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε σε μεγάλο τάπερ.
Προσθέτουμε το σέλερι, το καρότο, το φρέσκο και ξερό κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι (όσο θέλουμε) και στο τέλος προσθέτουμε την μαγιονέζα, το γιαούρτι και τον μαϊντανό.

Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Μπορούμε να την σερβίρουμε σκέτη, μέσα σε σάντουιτς, αλειμμένη σε φέτες ψωμιού ή ακόμη και συνοδευτικό ενός κρέατος.

Μπορείτε να την διατηρήσετε στο ψυγείο για 2 μέρες σε αεροστεγές δοχείο.