Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Σπιτική κρέμα γάλακτος (3 συνταγές)



Σπιτική κρέμα γάλακτος με δύο υλικά

Υλικά:
3/ 4 φλ. γάλα (τουλάχιστον 2% λιπαρά)
75 γρ. ανάλατο βούτυρο

Εκτέλεση:
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το γάλα και το αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε σε μέτρια εστία μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο στον κάδο του μίξερ που έχετε ήδη ρίξει το γάλα και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα σε μπολ και σφραγίζετε στο ψυγείο για 24 ώρες. Είναι καλύτερο να κρυώσει καλά το μείγμα πριν το χρησιμοποιήσετε σε σαντιγί και γλυκά. Παρόλ' αυτά αν θέλετε εκείνη την ώρα να φτιάξετε τη σαντιγί μπορείτε να συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει η κρέμα γάλακτος και γίνει σφικτή σαντιγί. Αλλά καλό είναι να μείνει στο ψυγείο για 1 ημέρα πριν την χτυπήσετε σε σαντιγί.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το 1 φλιτζάνι ( 236ml ) σπιτική κρέμα γάλακτος σε ψητά ή σούπες αμέσως χωρίς να παγώσει στο ψυγείο.
Για περισσότερη ποσότητα μπορείτε να διπλασιάσετε την ποσότητα και να χτυπήσετε το μείγμα για ενάμιση λεπτό ακόμα από τον αρχικό χρόνο της συνταγής.


Διαιτητική σπιτική κρέμα γάλακτος

Υλικά:
2 κ.σ. καλαμποκάλευρο
1 φλ. γάλα άπαχο
1 κ.σ. αλεύρι

Εκτέλεση:
Αν θέλετε να έχετε μια διαφορετική και κυρίως διαιτητική κρέμα γάλακτος, χτυπήστε καλά στο μίξερ 1 φλιτζάνι άπαχο γάλα με το καλαμποκάλευρο και το αλεύρι. Το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο με την "κανονική" κρέμα γάλακτος, αλλά με πολύ λιγότερες θερμίδες και λιπαρά!

Sour cream

Υλικά:
1/2 φλ. γάλα
Λίγο ανθότυρο

Εκτέλεση:
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμίξετε λίγο ανθότυρο, το οποίο έχετε χτυπήσει προηγουμένως στο μίξερ για λίγη ώρα, με μισό ποτήρι γάλα. Το ανθότυρο έχει ελάχιστα λιπαρά, άρα η δική σας κρέμα γάλακτος θα γίνει ιδιαίτερα ελαφριά αλλά ταυτόχρονα γευστική!