Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Μπιφτέκια #1




Υλικά
1/2 κιλό κιμά (ότι σας αρέσει)
1 μεγάλο κρεμμύδι
5 φρυγανιές μουσκεμένες και στιμένες
2 κ.σ. λάδι
1/2 κ.σ. κύμινο
1 κοφτή κ.σ. mix μπαχαρικών για κρέας (εγώ παίρνω της εταιρίας ΑΝΑΤΟΛΗ)
3 κ.σ. ξύδι (μηλόξυδο ακόμη καλύτερα)
1 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 αβγό
3 κ.σ. νερό
αλάτι-πιπέρι


Παρασκευή
Ζυμώνουμε όλα τα παραπάνω υλικά και αφήνουμε τον κιμά 1/2 ώρα στο ψυγείο να "δέσει".
Μπορούμε να τα ψήσουμε σε γκριλ ή στο τηγάνι-γκριλ και γίνονται σαν στα κάρβουνα.
Αλλά μπορούμε και να τα τηγανίσουμε.
Σε κάθε περίπτωση τα πλάθουμε λεπτά!

Γίνονται εξαιρετικά σπιτικά hamburger!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου