Υλικά
4-5 πατάτες κομένες κυδωνάτες
3-4 καρότα (προαιρετικά)
1 ποτήρι λάδι
1 1/2 ποτήρι κρασιού σάλτσα pummaro
αλάτι-πιπέρι
νερό όσο χρειασθεί
500 γρ. κιμά (ότι σας αρέσει)
1 μέτριο κρεμμύδι
1+ φλυτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα
Μαιντανό
Παρασκευή
Σε μια κατσαρόλα γεμάτη κατά 2/3, ρίχνουμε τις πατάτες, τα καρότα και το λάδι (κρατάμε 2 δάχτυλα λάδι από το ποτήρι), και βράζουμε για 10 λεπτά.
Πλάθω τα γιουβαρλάκια με τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, τον μαιντανο και ελάχιστο αλάτι. Βρέχοντας ελάχιστα τα χέρια μου κάθε φορά, πλάθω τα γιουβαρλάκια και τα προσθέτω σιγά-σιγά (για να μην μας διαλυθούν) στην κατσαρόλα με τις πατάτες και τα καρότα.
Βράζω 15 λεπτά σε μέτρια ένταση. Κατόπιν ρίχνω το pummaro, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και κουνάω την κατσαρόλα να πάνε παντού τα υλικά.
Βράζω για 40 λεπτά και προσθέτω νερό αν χρειασθεί.
Το μυστικό είναι να μην ανακατέψουμε με κουτάλα κ.τ.λ. γιατί τα υλικά μας είναι ευαίσθητα και θα διαλυθούν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου