Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

QUICHE LORRAINE (κις λωραίν)



Υλικά
1 φύλλο για τάρτες μπριζέ (pate brisée)
250 γρ μπέικον κομμένο σε κυβάκια, ή χοιρομέρι αλμυρό 
2 αυγά
300 γρ κρέμα γάλακτος
Tυρί τριμμένο τύπου emmental
Πιπεράκι
Βασιλικό ξερό ή φρέσκο ψιλοκομμένο, προαιρετικά

Παρασκευή
Σε στρογγυλό πυρεξάκι στρώνουμε το φύλλο και το τρυπάμε παντού με ένα πιρουνάκι  
Στρώνουμε παντού το αλλαντικό και ρίχνουμε το τριμμένο τυράκι  απο πάνω.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε καλά τα αυγά με την κρέμα (μπορούμε επίσης να βάλουμε μισό-μισό κρέμα και γάλα για να το κάνουμε πιο diet) και όταν ανακατευτούν καλά περιχύνουμε την τάρτα μας μ' αυτά.
Ψήνουμε σε φούρνο λίγο προθερμασμένο, 220° για 45 περίπου λεπτά και βγάζουμε μόλις ροδίσει αρκετά απο πάνω.

Συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα, μαρούλι (και ρόκα) και αν έχουμε και λευκό ξηρό κρασί.