Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Νηστίσιμα #1 : Κολοκυθοκεφτέδες by Ευτύχης Μπλέτσας



ΥΛΙΚΑ


½ κ.  Πράσινα κολοκυθάκια
200 γρ. τριμμένη φρυγανιά
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι δυόσμο
½ ματσάκι μαϊντανό
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
3 κουτ. αλεύρι
1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
Ελαιόλαδο
Aλάτι/Πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβεις τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη. Στη συνέχεια τα βάζεις σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζεις με αρκετό αλάτι για να βγάλουν τα υγρά τους και τα αφήνεις για ένα τέταρτο περίπου. Στη συνέχεια ψιλοκόβεις τα πράσινα λαχανικά και το ξερό κρεμμύδι. Τα ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύεις με τα κολοκύθια.  Τα ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύεις με αλεύρι, μπέικιν πάουντερ  και τριμμένη φρυγανιά για να δέσει το μίγμα. Αν δεν θες να σου μαυρίσει το λάδι όταν τηγανίζεις μπορείς να παραλείψεις το αλεύρι. Πρόσεξε όμως, γιατί θα δυσκολευτείς να δέσεις το μείγμα χωρίς αλεύρι. Φτιάχνεις μικρά κεφτεδάκια, πλάθοντας τα στο χέρι σου. Ρίχνεις ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει καλά. Τηγανίζεις  τους κεφτέδες. Στη συνέχεια τους τοποθετείς σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το λάδι τους και είναι έτοιμοι και τραγανοί!  Μπορείς να προσθέσεις στην γέμιση ότι άλλο υλικό θέλεις, όπως τυρί φέτα ή κεφαλοτύρι.




πηγή : http://bletsas.gr