- Τα ζυμαρικά πρέπει να βράζονται σε αλατισμένο νερό, αλλά το αλάτι το ρίχνουμε αφού έχει αρχίσει να κοχλάζει το νερό.
- Το ξεπάγωμα των τροφών πρέπει να γίνεται μέσα στο ψυγείο.
- Τα κρέατα με λίπος κάνουν πιο νόστιμο το φαγητό.
- Τα ψητά πρέπει να αλατίζονται στα τελευταία λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο.
- Το λάχανο σαλάτα πρέπει να αλατίζεται 10 λεπτά πριν σερβιριστεί.
- Τα τηγανητά θαλασσινά πρέπει να τηγανίζονται σε πολύ καυτό λάδι.
- Όταν φτιάχνετε μπιφτέκια ή κεφτέδες, πριν τα ψήσετε, αφήστε τα 1 1/2 ώρα στο ψυγείο.
- Το ζουμί από το ψητό κρέας μην το χύνετε. Συμπυκνώστε το ρίχνοντας άσπρο κρασί και θα έχετε μια πολύ ωραία σάλτσα.
- Όταν βράζετε κουνουπίδι, για να αποφύγετε την μυρωδιά του, ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα ένα κομμάτι λεμόνι με την φλούδα του.
- Το μοσχαρίσιο συκώτι, για να γίνει πιο μαλακό, πριν το ψήσετε, βάλτε το για 1/2 ώρα σε γάλα.
- Για να φύγει η μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια σας, τα τρίβετε με μαϊντανό.
- Αν φάτε σκόρδο ωμό, για να μην μυρίζει το στόμα σας, μασήστε 3-4 γαρύφαλλα (μπαχαρικό ε?!) και η μυρωδιά θα φύγει.
- Για να φύγει η μυρωδιά του κρεμμυδιού από τα χέρια σας, τρίψτε τα με λόγο σέλινο.
- Αν ρίξετε στο φαΐ πολύ αλάτι, βάλτε μια πατάτα καθαρισμένη να βράσει για 10 λεπτά μαζί με το φαγητό.
- Το λάδι μην το αφήνετε σε φως, γιατί χάνει πολλές από τις θρεπτικές του αξίες.
- Για να είναι πιο αφράτη η ομελέτα ρίξτε μέσα λίγο γάλα ή αλεύρι φαρίνα.
- Για να αφαιρέσετε το λίπος από το ζουμί ή την σάλτσα βάλτε τα στο ψυγείο. Έτσι το λίπος θα παγώσει στην επιφάνεια και θα μπορέσετε να το αφαιρέσετε με ένα κουτάλι.
- Αγοράστε καλό ξύδι, βάλτε το μέσα σε ένα μικρό μπουκάλι γυάλινο, ρίξτε λίγο δυόσμο, 3-4 κομμάτια σκόρδο και χρησιμοποιήστε το σε σαλάτες.
- Όταν καθαρίζετε μπάμιες, βάλτε τες σε ξύδι για να μην σαλιώνουν.
- Για να καθαρίσετε εύκολα τα βραστά αβγά, όταν βράσουν, ρίξτε τα μέσα σε κρύο νερό.
Σάββατο 24 Μαρτίου 2012
Χρήσιμες πληροφορίες για την κουζίνα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου