Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Χρήσιμες πληροφορίες για την κουζίνα



  • Τα ζυμαρικά πρέπει να βράζονται σε αλατισμένο νερό, αλλά το αλάτι το ρίχνουμε αφού έχει αρχίσει να κοχλάζει το νερό. 
  • Το ξεπάγωμα των τροφών πρέπει να γίνεται μέσα στο ψυγείο.
  • Τα κρέατα με λίπος κάνουν πιο νόστιμο το φαγητό.
  • Τα ψητά πρέπει να αλατίζονται στα τελευταία λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο.
  • Το λάχανο σαλάτα πρέπει να αλατίζεται 10 λεπτά πριν σερβιριστεί.
  • Τα τηγανητά θαλασσινά πρέπει να τηγανίζονται σε πολύ καυτό λάδι.
  • Όταν φτιάχνετε μπιφτέκια ή κεφτέδες, πριν τα ψήσετε, αφήστε τα 1 1/2 ώρα στο ψυγείο.
  • Το ζουμί από το ψητό κρέας μην το χύνετε. Συμπυκνώστε το ρίχνοντας άσπρο κρασί και θα έχετε μια πολύ ωραία σάλτσα.
  • Όταν βράζετε κουνουπίδι, για να αποφύγετε την μυρωδιά του, ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα ένα κομμάτι λεμόνι με την φλούδα του.
  • Το μοσχαρίσιο συκώτι, για να γίνει πιο μαλακό, πριν το ψήσετε, βάλτε το για 1/2 ώρα σε γάλα.
  • Για να φύγει η μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια σας, τα τρίβετε με μαϊντανό.
  • Αν φάτε σκόρδο ωμό, για να μην μυρίζει το στόμα σας, μασήστε 3-4 γαρύφαλλα (μπαχαρικό ε?!) και η μυρωδιά θα φύγει.
  • Για να φύγει η μυρωδιά του κρεμμυδιού από τα χέρια σας, τρίψτε τα με λόγο σέλινο.
  • Αν ρίξετε στο φαΐ πολύ αλάτι, βάλτε μια πατάτα καθαρισμένη να βράσει για 10 λεπτά μαζί με το φαγητό.
  • Το λάδι μην το αφήνετε σε φως, γιατί χάνει πολλές από τις θρεπτικές του αξίες.
  • Για να είναι πιο αφράτη η ομελέτα ρίξτε μέσα λίγο γάλα ή αλεύρι φαρίνα.
  • Για να αφαιρέσετε το λίπος από το ζουμί ή την σάλτσα βάλτε τα στο ψυγείο. Έτσι το λίπος θα παγώσει στην επιφάνεια και θα μπορέσετε να το αφαιρέσετε με ένα κουτάλι.
  • Αγοράστε καλό ξύδι, βάλτε το μέσα σε ένα μικρό μπουκάλι γυάλινο, ρίξτε λίγο δυόσμο, 3-4 κομμάτια σκόρδο και χρησιμοποιήστε το σε σαλάτες.
  • Όταν καθαρίζετε μπάμιες, βάλτε τες σε ξύδι για να μην σαλιώνουν.
  • Για να καθαρίσετε εύκολα τα βραστά αβγά, όταν βράσουν, ρίξτε τα μέσα σε κρύο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου