Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Χοιρινό με λάχανο





Υλικά (για 4 μερίδες)
Α.
1 κιλό κρέας χοιρινό κομμένο σε 4 κομμάτια
2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα χοντροκομμένα
Μαύρο πιπέρι
Αλάτι (λίγο)
Λάδι
3/4 της κατσαρόλας νερό
Β. 
1 λάχανο μεγάλο χοντροκομμένο
5 φρέσκιες ψιλοκομμένες ντομάτες ή 1/2 με 1 κουτάκι σάλτσα τύπου Pumaro
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
κι ενώ δεν συνηθίζεται, εγώ βάζω και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο τέλος


Παρασκευή
Βράζω το κρέας, με τα κρεμμύδια, αφού έχω ρίξει λάδι, πιπέρι και αλάτι, μέχρι να μαλακώσει.

Κόβω το Λάχανο και το ρίχνω στην κατσαρόλα, χωρίς να συμπληρώσω νερό ρίχνω αλάτι και ανακατεύω μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.

Μετά ρίχνω τον μαϊντανό, την σάλτσα και την ζάχαρη και ανακατεύω.

Αφήνω να βράσει για κανένα τέταρτο ακόμη και μετά κατεβάζω από το μάτι!

Πάει πολύ με φέτα και ψωμάκι!

Σημείωση : Θα μπορούσα να τσιγαρίσω στην αρχή το κρέας με το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσουν, αλλά είναι από μόνο του βαρύ το λάχανο και δεν θέλω να το κάνω περισσότερο!