Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Ντολμαδακια γιαλαντζί



Υλικά
400gr αμπελόφυλλα
1,5kg κρεμμυδάκια 
1 φλιτζανάκι ρύζι
2 λεμονάκια (εάν τα θέλετε πιο ξινά…παραπάνω)
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 φλιτζάνι λάδι
Αλάτι, πιπέρι άνηθο

Εκτέλεση
Αφού έχουμε ζεματίσει τα φύλλα , τα αφήνουμε να κρυώσουν…. Ετοιμάζουμε την γέμιση….. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια (στο μουλτι) και τα αδειάζουμε στη κατσαρόλα να τα σοτάρουμε(χωρίς το λάδι).. τα αφήνουμε να μαραθούν και μετά ρίχνουμε μόνο το 1 λεμόνι μέσα στην γέμιση, το λάδι ,την ζάχαρη, αλάτι-πιπέρι και άνηθο και ½ ποτηράκι νερό και τα αφήνουμε λίγο να πάρουν μια βράση και μετά ρίχνουμε το ρύζι. Μόλις κρυώσει λίγο και η γέμιση ξεκινάμε να τυλίγουμε!!!!
Τα στρώνουμε κυκλικά στην κατσαρόλα μας….. και μόλις τελειώσουμε….. τα πλακώνουμε με ένα πιάτο…. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο λεμόνι .. και νερό μέχρι να σκεπαστούν….τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για ½ ώρα περίπου… τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και μετά ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ…. Ή τα τρώμε μέσα από την κατσαρόλα!!!!!!!