Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Σουπιές με σπανάκι! / Cuttlefish with spinach!



Υλικά
10 μεσαίες σουπιές καθαρισμένες, ολόκληρες ή κομμένες
1/2 κιλό σπανάκι, κομμένο σε μεσαία κομμάτια
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
5 φύλλα δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
1 κούπα τσαγιού άνηθο
1 ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο


Τσιγαρίζω τα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο, την πιπεριά και τον άνηθο...και μόλις ροδίσουν προσθέτω και τις σουπιές και τις αφήνω για κανένα μισάωρο να βράσουν στο ζουμί τους.


Μετά σβήνω με το κρασί, ρίχνω αλάτι πιπέρι, προσθέτω το νερό και αφήνω να πάρει μια βράση.


Προσθέτω το σπανάκι, ανακατεύω μέχρι να μαραθεί και αφήνω να βράσει το φαγητό για 10 με 15 λεπτά και είναι έτοιμο.


Καλή όρεξη!!


_____________________________________________________________________________


Ingredients

10 medium-sized cuttlefish cleaned, whole or chopped
1 / 4 pound (or 1/2 kilo) spinach, chopped into medium pieces
3-4 green fresh onions, chopped
5 fresh mint leaves, chopped
1 green pepper, chopped
1 cup dill
1 cup white wine
Salt 

Pepper
Olive oil

Saute the onions, mint, pepper and dill ... and until they are caramelised, add the cuttlefish and leave for half an hour to cook into their juice.

Then add the wine, add salt pepper, add water and let it boil.

Add spinach, stir until it shrinks and cook food for another 10 to 15 minutes and is ready.

Bon appetite!