Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Πατατόπιτα / Potato pie



Υλικά
5 πατάτες
ρίγανη
λίγο άνηθο ή και μαϊντανό ψιλοκομμένα
πιπεριά πράσινη και κόκκινη ψιλοκομμένες
ένα μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο (αν έχουμε και φρέσκο το προσθέτουμε και αυτό),
ένα ποτηράκι του κρασιού λάδι
αλάτι
πιπέρι
μπέικον 10 φέτες  ψιλοκομμένο
κρέμα γάλακτος (400 ml) ή εναλλακτικά και εβαπορέ,
3 αυγά και τρίβετε λίγο τυρί gouda ή και παρμεζάνα.
Αν το μείγμα γίνει πολύ ρευστό σώστε το με λίγο τρίμμα φρυγανιάς.


Αφού καθαρίσετε, κόψετε και βράσετε λίγο τις πατάτες, τις βάζετε σε ένα τάπερ και τις λιώνετε.


Κατόπιν προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, λαδώνετε το ταψάκι σας και πασπαλίζετε με λίγο gouda και τρίμμα φρυγανιάς!


Ψήνετε στους 200 βαθμούς με αέρα για κανένα μισάωρο.


Σημείωση : Μπορείτε να την κάνετε και νηστίσιμη αφαιρώντας ότι είναι αρτύσιμο. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε κι εσείς ότι σας κάνει κέφι π.χ. μανιτάρια.


Καλή όρεξη!!!
____________________________________________________________________________
Ingredients

5 potatoes
oregano
some dill and/or parsley, chopped
green and red peppers, chopped
one medium dry onion, chopped (if we have fresh we can add this too)
a glass of white wine, 
olive oil
salt
pepper
10 slices bacon, chopped
cream (400 ml), or alternatively, evaporated milk,
3 eggs and grate any yellow cheese and/or gouda and/or parmesan.
If the mixture becomes too fluid save it with powder from bread toast.

After cleaning, cutting and boiling the potatoes, put them in a bowl and melt them.

Then add the remaining ingredients, oil your pan and sprinkle with gouda or any other yellow cheese you like.

Bake at 200 degrees with air for half an hour.
Bon appetite!