Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Γαλακτομπούρεκο



Για την κρέμα :
1 λίτρο γάλα
1 βούτυρο Lurpak
1 πακέτο φύλλο κρούστας ΚΑΝΑΚΗ (μωβ)
1/2 ποτήρι του νερού (σωλήνας) σιμιγδάλι ψιλό
5-6 αυγά
2 βανίλιες
1 κ.γ. κοφτό μπέικειν πάουντερ
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

Για το σιρόπι
4 ποτήρια ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό
1 βανίλια
1 φλούδα από λεμόνι

Εκτέλεση

Κρέμα
Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά.

Στο ταψί
Παίρνουμε τα μισά φύλλα και τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί ένα ένα αφού έχουμε αλείψει το καθένα απ αυτά με λιωμένο βούτυρο.

Ρίχνουμε την χλιαρή κρέμα.

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μισά φύλλα, αλείφοντας ένα ένα με λιωμένο βούτυρο.

Χαράζουμε.

Ψήνουμε 1 1/2 ώρα στον αέρα στους 180

Σιρόπιασμα
ΚΑΥΤΟ γλυκό
ΧΛΙΑΡΟ σιρόπι